Hovedside

Animerede Gif

Humor

Synsbedrag

Rodekassen

Steder i Danmark

Lidt om mig selv

CV

Links

Gæstebog

Horoskoper

Privat

 

 

Generelt om Lolland-Falster.

Lolland og Falster ligger i den sydlige del af Storstrøms Amt og bliver ofte kaldt "Sydhavs Øerne". Lollands samlede areal er 1.241 km2 og Falsters samlede areal er 514 km2. Lolland er den 4. største ø i Danmark. Landsdelen samlede areal er 1.797 km2. Lolland og Falster består i alt af 13 kommuner. Byportaler.

Udover de to hovedøer indgår der en del småøer og holme i landsdelen disse udgør ca 42 km2 af Lolland-Falsters samlede areal. Disse øer er administrativ knyttet til Lolland-Falster. Fem øer nord for Lolland har en fast befolkning. Disse øer er:

Fejø (18 km2). Fejø hører under Ravnsborg Kommune. Man sejler til Fejø fra Kragenæs havn, dette tager ca.15. minutter. Fejø overfarten.

Femø (11 km2). Femø hører under Ravnsborg Kommune. For at komme til Femø skal man med Femø overfarten fra Kragenæs Havn.

Askø (2,8 km2). Askø hører under Maribo sogn. For at komme til Askø skal man sejle fra Bandholm.

Skalø (1,1 km2). For at komme til Skalø, skal man til Fejø, herfra går der en dæmning til Skalø.

Lilleø (0,9 km2). For at komme til Lilleø, skal man tage til Askø, herfra går der en dæmning til Lilleø.

De resterende 8 km2 er fordelt på ca. 30 helt små øer og holme. De fleste af disse er ubeboede, der kan dog være en enkelt husstand.

Befolkningstætheden er meget lav på Lolland-Falster i forhold til det øvrige Danmark. Der bor under 70 personer pr. km2. På landsplan bor der ca. 120 pr. km2.

Retur Lolland-Falster

 

  Opdateret den: 24-08-04 16:44:43

Webmaster: Susan Fast